Nieuws

Toetskader Windenergie Lansingerland

Nieuwe Lansinger Stroom is door de gemeente uitgenodigd om plaats te nemen in de Reflectiegroep Windenergie Lansingerland. Deze groep bestaat uit mensen die de belangen van inwoners en maatschappelijke organisaties uit Lansingerland vertegenwoordigen.
De reflectiegroep heeft onlangs kritisch gereageerd op het concept Toetsingskader Windenergie Lansingerland. Men vond o.a. de belangen van lokale inwoners en bedrijven onvoldoende benoemd en vastgelegd.
Veel van de adviezen zijn opgenomen. Een cruciaal advies over het creëren van een maximaal mogelijke betrokkenheid van inwoners en bedrijven door de projecten maximaal 50% open te stellen voor participatie, is echter niet overgenomen.  
 
Op 16 januari 2018 wordt het definitieve stuk behandeld in de Commissie Ruimte om 20.00 uur op het gemeentehuis. Voorzitter Menno van der Woude zal gebruik maken van het inspreekrecht om de wethouder op te roepen zich te commiteren aan de 50% participatie.
 

Kom ook naar de vergadering van de Commissie Ruimte om onze positie te ondersteunen binnen de windontwikkeling in Lansingerland.