Projecten detail

Voorinschrijving postcoderoos collectief zonnedak

VOORINSCHRIJVING POSTCODEROOS COLLECTIEF ZONNEDAK VOOR BEWONERS EN BEDRIJVEN IN LANSINGERLAND

Nieuwe Lansinger Stroom gaat binnenkort het eerste postcoderoos-zonnedak realiseren en je kunt je alvast voorinschrijven.

WAT IS DE POSTCODEROOSREGELING?

De fiscale regeling postcoderoos geeft recht op een korting op de energiebelasting, als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in opwekking van duurzame energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen op een groot dak. Voorwaarde is dat de deelnemers in de buurt wonen, dat wil zeggen dat er binnen een postcoderoosgebied kleinverbruikers zijn die samen een coöperatie vormen. De postcoderoos is het postcodegebied waarin de productie-installatie ligt, plus de direct daaraan grenzende postcodegebieden (gebieden waarin alle postcodes dezelfde vier cijfers hebben).
Deelname aan het zonnedak en de kortingsregeling zijn beide voor 15 jaar. De prijs per zonnepaneel en je rendement zijn we nog aan het bepalen. Maar het is net zo interessant als zonnepanelen op je eigen dak. Je mag verhuizen binnen de postcodes van de postcoderoos en de deelneming is overdraagbaar.

MET HOEVEEL PANELEN KAN IK MEEDOEN?

De korting op de energiebelasting (inclusief BTW) wordt toegepast op je persoonlijke energierekening tot maximaal je eigen verbruik met een maximum van10.000 kWh per jaar. Om maximaal te profiteren van de kortingsregeling mag je dus niet meer energie opwekken met de postcoderoos-zonnepanelen dan dat je thuis of bij je bedrijf verbruikt. Al zonnepanelen op je eigen dak? Dan moet je die opgewekte energie aftrekken van je energieverbruik.

Een rekenvoorbeeld: 
Een zonnepaneel in ons project wekt op 300 kWh/ jaar. Je verbruikt thuis 3600kWh/jaar. Dan kan je meedoen met  3600/300 = 12 zonnepanelen. Heb je thuis al panelen en wekken die jaarlijks 1200 kWh op, dan kan je meedoen met (3600-1200=2400)/300 = 8 zonnepanelen

Kijk hier voor meer informatie over de energieleveranciers.

Vul het inschrijfformulier in en we houden je op de hoogte over het project. Met de voorinschrijving wordt geen verplichting aangegaan.